Ulla Tulonen – Akvarelleja Ilomantsista Italiaan

////Ulla Tulonen – Akvarelleja Ilomantsista Italiaan

Ulla Tulonen – Akvarelleja Ilomantsista Italiaan

2019 Näyttelyvuosi avautui – Kiitos kaikille avajaisvieraille!

Ulla Tulonen

Akvarelleja Ilomantsista Iltaliaan

23.2. – 17.3.2019

Vesi on minulle tärkeä elementti, koska se on aina läheisesti liittynyt elämääni. Olen syntynyt Kotkassa ja kulkeutunut Kymijoen vartta Jyvväskylään ja sielta Keurusselän rannalle. Monta kesäleiriä olen istunut maalaamassa Ohtakarin hiekkasärkillä, Haapasaaren ja Kirkonmaan rantakallioilla tai jossain kosken partaalla tutkimassa liikkeen ja valon vaihtelua veden pinnalla.

Avajaisilta 22.2.2019

Aloitin öljyväreillä, mutta liityttyäni Koloryhmään tutustuin akvarelleihin Erkki Hirvelän ja Carl Warghin johdolla.  Akvarelleissa kiinnosta veden, värin ja paperin vuorovaikutus. Nykyisin teen myös grafiikkaa eri menetelmillä.

Koloryhmän kanssa olemme leireilleet Inarista Haapasaareen ja Ohtakarista Möhköön sekä pienemmällä joukolla Italiassa, Portugalissa ja Ranskassa – siitä näyttelyni nimi ”Ilomantsista Italiaan”. Työt on maalattu pääsääntöisesti paikan päällä, kaikki kuitenkin paikoista, joissa olen itse ollut. Maisema ei kauneutensa takia kiinnosta vaan työ saattaa saada alkunsa jostain valosta, varjosta, väristä tai muodosta.

Avajaisilta 22.2.2019

By |2019-02-23T15:04:58+00:0023.02.2019|Höyry-galleria, Näyttelytiedotteet, Tiedotteet|0 Comments