Oikeus olla tähti -valokuvanäyttely, Höyry-galleria 1.-26.2.2012

////Oikeus olla tähti -valokuvanäyttely, Höyry-galleria 1.-26.2.2012

Oikeus olla tähti -valokuvanäyttely, Höyry-galleria 1.-26.2.2012

Vuoden 2011 aikana on Jyväskylän kaupungin vammaispalveluissa kuvattu mm. hellyttäviä enkeleitä, häikäiseviä merenneitoja, komeita rockabillypoikia ja vekkuleita joulutonttuja. Kuvista valmistui upea seinäkalenteri vuodelle 2012.

Idea projektin toteuttamiseen lähti liikkeelle asiakkaista, jotka nauttivat mm. näyttelemisestä eri rooleissa sekä ohjaajan halusta kokeilla uudenlaisen idean toteuttamista. Kalenteriprojektin kuvat otettiin Korpilahden maisemissa. Kuvat ovat fantasia-aiheisia ja valokuvamalleina toimivat toimintakeskuksen asiakkaat. Jokaisen kuukauden kuvaan on toteutettu asiakkaiden kanssa omakätisesti esim. pukuun tai rekvisiittaan liittyvää materiaalia.

Kalenterin valokuvaajina toimivat Korpilahden Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat Maaret Talaslahti ja Mikko Åman.

Jyväskylän aikuisopiston lähihoitajaopiskelijoiden kanssa toteutettiin projektin kädentaito-, puvustus- ja lavastusosuudet.

Otetuista valokuvista on koottu Höyry-galleriaan kokonaisuus, joka pohjautuu seinäkalenterissakin oleviin valokuviin. Kalenteri on esillä näyttelyssä.