Matkan varrella I , Kulttuuriosuuskunta Plankkon näyttely 2.-31.7.2012

//Matkan varrella I , Kulttuuriosuuskunta Plankkon näyttely 2.-31.7.2012

Matkan varrella I , Kulttuuriosuuskunta Plankkon näyttely 2.-31.7.2012

Kulttuuriosuuskunta Plankko järjestää kesällä 2012 Höyry-galleriassa kaksi peräkkäistä samannimistä näyttelyä (Matkan varrella I ja II), joista ensimmäinen on esillä heinäkuussa ja toinen seuraa sitä elokuussa.

Kummassakin näyttelyssä on mukana neljä taiteilijaa. Heinäkuun näyttelyyn tuovat teoksensa Päivi Hintsanen, Helena Junttila, Virve Lilja ja Hanna Varis. Eri puolilta Suomea tulevat taiteilijat tekevät keskenään hyvin erilaisia teoksia, mutta heitä yhdistää se, että kaikkien tekemisessä näkyy jonkinlainen näkymätön, alitajuinen voima ja uteliaisuus kurkistaa näkyvän maailman taakse.

Päivi Hintsanen on jyväskyläläinen kuva- ja mediataiteilija – tai kuvittelija, kuten hän itse mieluiten itseään kuvaa. Hänen kuva-aiheissaan liikutaan usein jossakin toden ja unen rajamailla: oikeat paikat sekoittuvat keksittyihin paikkoihin ja tiloihin ja todellisuuden elementit häivähtelevät mielikuvitusmaailmassa. Itselleni kuvani ovat dokumentaatiota päässäni näkyvistä paikoista ja hahmoista, joihin unisilla tutkimusmatkoillani olen törmännyt.
www.paivihintsanen.fi

Taidemaalari Helena Junttila saapuu galleriaan Sodankylän Askan kylästä. Ajattelen, että kuvani tulevat alitajunnasta. Piirustukset ovat yksinkertaisin tapa kertoa tunnetila tai isompikin ajatus. Maalauksissa kuvat ilmestyvät käyttämäni pohjamateriaalin pintaan ja esittävät jotain, mikä on pintaa syvemmällä. Haluan käyttää mahdollisimman yksinkertaisia materiaaleja ja tekniikoita, jotta yhteys käden ja pään välillä ei häiriintyisi.
www.helenajunttila.net

Virve Lilja on kangasalainen kuvataiteilija. Kuvan tekeminen toimii minulla ajattelun välineenä. Toisinaan työskentely on jonkin tyyppistä meditaatiota, jolloin käsi toteuttaa ja saattaa näkyväksi jossain valmiina odottavat ideat.
www.virvelilja.fi

Turussa asuva Hanna Varis luottaa perinteisen maalauksen ja taidegrafiikan kantavuuteen ja pyrkii kauneuteen, tinkimättä korkeatasoisesta toteutuksesta. Rakastan matkustamista.
Näkymätön maailma on mieleisin matkakohteeni.
www.hannavaris.com

Matkan varrella I -näyttelyn ensimmäisenä päivänä 2.7. taiteilijoita on päivällä paikalla kertomassa omista teoksistaan.
Kahvipannu on kuumana koko päivän klo 10-19.

Tervetuloa!

By |2013-11-11T01:39:01+00:0029.06.2012|Tiedotteet|0 Comments