Koppi-gallerian uusi näyttely

///Koppi-gallerian uusi näyttely

Koppi-gallerian uusi näyttely

Lastentarha Iltatähden lapset

POP UP PUPU!
3.9. – 31.10.2014
Lastentarha Iltatähti Jyväskylässä täyttää ensi tammikuussa 20 vuotta.
Juhlavuoden kunniaksi päiväkodin väki sukeltaa taiteen ja kulttuuriin maailmaan. Kulttuurisukellus on aloitettu käymällä lasten kanssa taidenäyttelyissä mm. Galleria Beckerissä ja Jyväskylän Taidemuseossa.

Kuvataiteilija Riitta Uusitalo piti päiväkodissa taidetyöpajan elokuun 26. ja 27. päivä. 3-6-vuotiaat taitelijat saivat käyttöönsä akryylimaalit ja kankaat. Töiden aiheeksi valikoituivat pupulapset mitä erilaisimmissa
tilanteissa ja näistä töistä rakentuu näyttely pieneen Koppi-galleriaan.
”Maalausten aiheena oli omakuva pupuna. Lapset tekivät luonnospiirroksia ja tutkivat kotona vanhempiensa kanssa heistä itsestään otettuja valokuvia.
Lopullinen maalaus syntyi kuitenkin maalaushetkellä. Luonnostelu, sadut ja keskustelut toimivat lähinnä omassa mielessä luonnosteluna.

Yhdessä maalauksessa pupuhenkilö meni oranssin peiton alle nukkumaan. Mielikuvituksen ja taiteen keinojen yhdistäminen sujuu lapsilta helposti. Luomisprosessia on aina ilo päästä seuraamaan. ”

Riitta Uusitalo
kuvataiteilija

Koppi-galleria on Höyry-gallerian ensimmäisessä kerroksessa  oleva pieni tila, jonka  on suunnattu laspille ja nuorille.

By |2014-09-07T13:47:13+00:0007.09.2014|Höyry-galleria, Tiedotteet|0 Comments