Keski-Suomen valokuvataiteen 10. aluenäyttely, Höyry-galleria 3.–30.3.2012

////Keski-Suomen valokuvataiteen 10. aluenäyttely, Höyry-galleria 3.–30.3.2012

Keski-Suomen valokuvataiteen 10. aluenäyttely, Höyry-galleria 3.–30.3.2012

Keski-Suomen valokuvataiteen 10. aluenäyttelyn ensimmäinen osa Höyry-galleriassa Korpilahdella avautuu ensi viikonloppuna!

Luovan valokuvauksen keskus järjestää joka toinen vuosi keskisuomalaisen valokuvataiteen aluenäyttelyn, joka on avoin kaikille Keski-Suomessa toimiville valokuvaa työskentelyssään käyttäville tekijöille. Nyt toteutuva järjestyksessään kymmenes aluenäyttely järjestetään ensimmäistä kertaa kahdessa eri paikassa, kahtena eri sisältöisenä näyttelynä:
3.–30.3.2012 Höyry-galleriassa Korpilahdella (www.hoyrygalleria.fi)
5.4.–29.4.2012 Galleria Harmoniassa (www.ccp.fi)

Haku näyttelyihin oli avoin kaikille keskisuomalaisille tekijöille. Aluenäyttelyyn haettiin teoskokonaisuuksia, jotka rakentuvat vähintään kolmesta valokuvasta. Teosten aihe oli vapaa. Teoksia ehdotettiin hyvin runsaasti: yhteensä noin 400 teosta, 52 valokuvaajalta.

Aluenäyttelyn juryttäjänä toimi Torniossa työskentelevä valokuvataiteilija Jaakko Heikkilä. Hän valitsi näyttelykokonaisuuden ensimmäiseen osaan Höyry-galleriaan yhteensä 31 teosta seuraavilta kymmeneltä taiteilijalta:

Mikko Auerniitty | http://www.auerniitty.fi/
Pia Harjula-Lahti
Maija Holma | http://www.kolumbus.fi/naulasaari/
Jukka-Pekka Jalovaara
Johanna Juvonen & Biagio Rosa
Anna Koivisto | http://annakoivisto.com/
Antti Lahtinen
Kari Pakarinen
Rune Snellman | http://www.rcsnellman.net/
Pekka Suomäki | http://pekkasuomaki.weebly.com/

Heikkilä kertoo työn olleen haastava ja mielenkiintoinen. Koko lähetetyn kuvamateriaalin Heikkilä kiteyttää näin: ”Näkemistä, valokuvaa käsitellään Keski-Suomessa rikkaasti, moninaisesti: kuvamanipulaatioita, kollaaseja, yllätyksellisyyttä, irroittelua, kokeiluja, valokuvalla leikittelyä… Hienoja sarjoja ja upeita yksittäisiä kuvia jäi nyt pois näyttelystä. Ja sehän raastaa juryttäjän sydäntä. Ainoa mitä hiukan kaipasin olivat voimakkaat, dokumentaariset sarjat.” Höyry-gallerian näyttelykokonaisuutta hän kuvailee yleisluontoiseksi ja ehkä hiukan melankoliseksi kokonaisuudeksi.

Luovan valokuvauksen keskus ry. on yhdistys keskisuomalaisille valokuvaajille ja taiteilijoille sekä kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille. Luovan valokuvauksen keskuksen tarkoituksena on toimia valokuvataiteen puolestapuhujana ja edistää valokuvataiteen tunnettuutta ja harrastusta. Luovan valokuvauksen keskus ry on yksi Suomessa toimivista alueellisista valokuvataiteen keskuksista.

Lisätietoja:
Soile Ollikainen, projektituottaja/Luovan valokuvauksen keskus
tuottaja.luovake@gmail.com , puh. 050 305 3540, www.ccp.fi