Jaakko Valo; LYHYT KESÄ

Jaakko Valo; LYHYT KESÄ

Jaakko Valo
L Y H Y T K E S Ä
28.6.–27.7.2014
Reliefimaalauksia Purppurista Tuleentumiseen
En tiedä universumin muodosta enkä pyöreydestä , ääretön se on ainakin eikä rajat tule vastaan. Maapallo on pyöreä ja näkökenttäni miellän pyöreäksi. Maalauspintana pyöreä muoto voisi vertautua kaukoputken tai mikroskoopin rajaamaan alueeseen. Ympyrämuodon tunnen omaksi ja kodikkaaksi ja sen alueet samanarvoisiksi. Maalausteni heijastama kuva- maailma jatkuu reunojen ulkopuolelle.

Näyttelyni teokset liittyvät pääasiassa kahteen alkulähteeseen. Ensiksikin voimakkaisiin ja yhä enemmän vahvistuviin havantoihini ja elämyksiini vuodenajoista ja kokemuksiin ajasta ja paikasta. Toisaalta esimerkiksi vanhojen vaatteiden, tekstiilien ja mattojen värit, kuosit ja niiden pintastruktuurit ovat tulleet itselleni merkityksellisiksi maalausteni innoittajina. Näiden töiden toteuttamisessa palaan tietyllä tavalla maalaamiseni alkujuurille. Tein 70- luvun alussa 16–18 vuoden iässä ennen Lahden Taidekouluun menoa maalauksia väriä pursottamalla.

Näiden maalausteni pohjamateriaalina olen käyttänyt paksua vaneria. Joissakin teoksissani olen halunnut korostaa voimakkaammin reliefimäisyyttä ja olen siksi käsitellyt maalauspoh- jaa jyrsimellä ja erilaisilla laikoilla orgaanisten muotojen aikaansaamiseksi.

Jaakko Valo
kesällä 2014

By |2014-06-23T16:20:57+00:0023.06.2014|Höyry-galleria, Näyttelytiedotteet, Tiedotteet|0 Comments