Ulla ja Arto

//Ulla ja Arto
Ulla ja Arto2018-11-05T13:47:33+00:00

Höyry-galleria ja Galleria-kauppa, kuva: Matti Pietinen.

Höyry-gallerian ja Galleriakaupan takana on yrittäjäpariskunta: emaloija Ulla Huttunen ja puuseppä Arto Salminen. Ulla ja Arto ovat asuneet ja työskennelleet Korpilahdella kauan, ja kun Korpilahden satamassa sijainnut vanha höyrysaharakennus tuli vuonna 2010 myyntiin, pariskunta päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa paikasta, jossa he voivat esitellä omia uniikkiesineitään ja -teoksiaan. Rakennuksen alakertaan avattiin Galleria-kauppa, jossa Ullan ja Arton tuotteiden lisäksi on saatavilla myös muiden kädentaitajien ja taiteilijoiden tuotteita ja samalla yläkertaan aukesi Höyry-galleria, jossa on esillä kädentaitajien ja taiteilijoiden näyttelyitä.

Emalipuu-yritys on syntynyt kahden tekijän ja kahden materiaalin liitosta. Valmistamme esineitä uniikkiteoksina sekä piensarjoina – arki- ja juhlakäyttöön. Tuotteet suunnittelemme ja valmistamme itse.

Metalliseppä Ulla Huttunen on vuosien saatossa erikoistunut pääsääntöisesti emaliin. Emalointi on vuosituhansia vanha tekniikka, mutta aina on tilaa kokeilla uutta. Työ tuo aina yllätyksiä.

Puuseppä Arto Salminen on erikoistunut sorvaamiseen. Arto käyttää suomalaisia puulajeja ja mielellään mahdollisimman läheltä saatua.

Ullan ja Arton taiteellisesta työstä sekä heidän omista emali- ja puutuotteistaan löytyy lisätietoa osoitteesta: www.emalipuu.fi